Yoga en kanker

Laat yoga een hulpmiddel zijn in de zoektocht naar je nieuwe leven. Het leven na kanker of het leven met kanker. Yoga helpt je om je te ontspannen, stress te reduceren en de pijn aan te kunnen.

Waarom yogalessen voor kankerpatiënten?

Een (ex)kankerpatiënt maakt een moeilijke tijd door. Het is daardoor goed mogelijk dat de desbetreffende persoon het vertrouwen in zijn of haar lichaam verloren heeft.
Dit kan zowel om mentale als fysieke klachten gaan zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, spanning, pijn, misselijkheid, stress, angst, slecht slapen en concentratieproblemen.
Door het beoefenen van Yoga leer je het vertrouwen in jezelf en je lichaam terug te krijgen. Dit zorgt voor een stabiele basis tijdens deze intensieve periode.

Yoga kan een positief effect hebben op klachten en herstel tijdens of na kanker. Het doel van deze les is niet het genezen of behandelen van kanker, maar het kan wel bijdragen aan je beter voelen en een beter herstel.

Wat is het doel?

  1. Meer vertrouwen en energie
  2. Beter kunnen ontspannen
  3. Meer balans in je leven behouden of juist opbouwen van je conditie, soepelheid en kracht
  4. Aandacht voor je eigen grenzen.

Bij het uitvoeren van Yoga in deze situatie, wordt er gebruik gemaakt van verschillende ademhalingsoefeningen, meditaties en (eventueel aangepaste) rustige Yoga oefeningen.
Dit zorgt voor rust, ruimte en een betere opname van zuurstof in het bloed. Een betere zuurstofopname bevordert de energie in het lichaam en helder denken.
Daarbij leer je je lichaam beter kennen en kun je gemakkelijker naar je lichaam luisteren. Wat heeft het nodig?

Op maandagmiddag werk ik als vrijwilliger bij de Boei in Barendrecht, zie hier voor meer informatie

Lees hier meer over de lestijden en dagen 

Hatha Yoga