Over mij

Mijn interesse voor beweging en gezondheid, ontspanning en balans brachten me jaren geleden in contact met yoga. De yogaoefeningen gaven me zo een ontspannen en energiek gevoel. Ik raakte geïnspireerd en steeds meer geïnteresseerd in yoga.

Yoga doen is je lichaam voelen en leren kennen en jezelf daarin leren begrijpen, hierdoor is Yoga voor mij een weg naar harmonie, vitaliteit en gezondheid. Door de oefeningen voelt je lichaam prettiger, daardoor ga je positiever met jezelf om en ga je ook beter voor jezelf zorgen.

Ik gebruik in mijn yogalessen mijn achtergrond als fysiotherapeut. Daarom besteed ik veel aandacht aan een rustige opbouw van de oefeningen en het uitvoeren van de houding of beweging vanuit een stevige basis in je lichaam. Je leert zo ontspannen mogelijk te bewegen. Dit vraagt aandacht en luisteren naar je lichaam. Het leren loslaten van de spanningen en het versterken van de basiskracht in je lichaam geven verdieping van de ademhaling en meer ruimte.

In 2006 besloot ik om de 4-jarige opleiding tot yogadocent te gaan volgen bij Samsara in Bilthoven. In deze periode heb ik veel geleerd over de relatie tussen lichaam en geest, ook in relatie tot gezondheid in het algemeen, en dit ook “aan den lijve” ervaren.

Sinds 2008 geef ik yogales (klik hier voor het lesrooster) in Barendrecht. Vanuit mijn enthousiasme en interesse in yoga en gezondheid volg ik heel regelmatig bijscholingen en cursussen. Met name op het gebied van ademhaling en ontspanning, op het gebied van houding en beweging en meerdere cursussen mindfulness. Tevens geef ik yoga op maandagmiddag bij de stichting De Boei in Barendrecht, het inloophuis voor mensen met kanker. zie ook Yoga en Kanker

In 2015 heb ik mij verdiept in de massage door een opleiding te volgen bij Positive touch in Arnhem.

Gevolgde trainingen en bijscholingen bij bekende en gespecialiseerde yogaleraren:

Maartje van Hooft, Amitabha, Deventer
Aplomb en interne stabiliteit
Asanas in aplomb
Meridiaanyoga

Samsara yogadocentenopleiding Schiedam
Bekkenbodemyoga
Yoga en dans

Yvonne Esser in Maarssen
Methode van Dixhoorn voor adem-en ontspanningsregulatie

Zomerweek bij Koos Zondervan, Kashmiryoga in Frankrijk

Alberto Paganini  zomerweek ( Yogasoma Brugge B) in de Ardennen

Bij David Dewulf, mindfulness( Gent B) zomerweek in de Ardennen

En diverse workshops en lessen bij andere yogaleraren.

Vereniging Yogadocenten Nederland

Yoga Sohie Barendrecht…het startpunt voor kwaliteitsyoga

De Vereniging Yogadocenten Nederland is het startpunt voor kwaliteit op het gebied van yoga. Als u als cursist op zoek bent naar een kwaliteitsdocent dan weet je dat een VYN-erkende yogadocent een gedegen kennis heeft en werkt volgens de beroepscode. Meer informatie over Vereniging Yogadocenten Nederland vindt u hier.